woensdag 27 mei 2015

Tips om je dienblad te stylen in landelijke woonstijl


Een dienblad is altijd handig om in huis te hebben. Vaak wordt een dienblad gebruikt voor het serveren van koffie, thee en andere dranken. Je kunt een dienblad ook gebruiken om je mooiste serviesgoed uit te stallen zo laten opvallen. Maar met een dienblad kun je ook bijzonder sfeervolle hoekjes en decoraties maken. Doordat je alles op het dienblad bij elkaar zet, trekt het extra de aandacht. Je kunt hierbij denken aan windlichten, kandelaars en kaarsen, cloches, planten, fotolijstjes, dadeltakken en meer. Probeer wel zoveel mogelijk eenzelfde kleurstelling voor je woonaccessoires aan te houden; op die manier blijft het rustig en bereik je het mooiste effect. Als je meerdere kleuren wilt gebruiken, ga dan voor één accentkleur. Op de foto hieronder heb ik limegroen als accentkleur gebruikt, een frisse kleur die voorkomt dat het geheel saai gaat lijken. Probeer daarnaast te variëren met de hoogte van je accessoires, zo voorkom je dat het saai gaat lijken.
De landelijke woonstijl creëer je door gebruik te maken van natuurlijke materialen voor zowel het dienblad als de woonaccesoires die je erop wilt zetten. Op de foto hierboven zie je oude houten kandelaars in combinatie met een dadeltak. Zeker in een landelijke woonstijl zijn dadeltakken perfect om mee te decoreren.

Ook buiten op de tuintafel kun je fleurige creaties maken met een dienblad als basis. Mooi en handig; je kunt alles zo naar binnen brengen mocht dat nodig zijn. Kleur en fleur doet het altijd goed in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan één of meer vaasjes waar je lekker geurende rozen in schikt. Probeer ook hier toch niet teveel kleuren met elkaar te combineren, dat oogt al gauw wat rommelig. Stem de kleur van de bloemen af op de kleuren van je stoelkussens, zoals ik op de foto hieronder heb gedaan. Op die manier versterken de kleuren elkaar en komt je creatie nog mooier uit. De rozerode kleur van de rozen combineert goed met de kleuren van het gestreepte kussen.Ook buiten kun je werken met windlichten, zeker als het ietsje schemerig wordt geeft dat een heel sfeervol en romantisch effect. Zorg er wel voor dat het windlicht hoger is dan de kaars die je erin doet, zo voorkom je dat de kaars wordt uitgeblazen door een briesje wind. Op de foto hierboven is een roze kaars in het windlicht geplaatst en rondom gedecoreerd met roze rozenblaadjes. Ernaast is een groepje roze kaarsen met een mooi touw aan elkaar gebonden. Door alles in één kleur te houden (ook de kussens en het servies zijn roze van kleur) versterken de decoraties elkaar en maak je een heel sfeervol geheel. Omdat ik (heel) graag en vaak woonbladen lees, heb ik woontijdschriften met een roze voorkant onder het dienblad gelegd en zo de kleur nog weer een keer terug laten komen. 

Ik wens je veel plezier met het stylen!

MarjoleinGeen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails