woensdag 15 februari 2012

Interieur styling landelijk wonen

Op televisie en in de woonbladen hoor en lees je steeds vaker over het stylen van een interieur, maar wat houdt dat nu precies in?

Neem als voorbeeld de woonkamer. Je kunt meubels willekeurig in de kamer plaatsen, maar dat betekent nog niet dat dit ook jouw perfecte woonbeleving is. Ideaal is het als jij je in jouw kamer thuisvoelt tussen meubels en woonaccessoires die jouw persoonlijke smaak weerspiegelen. Interieurstyling is vooral sfeer brengen in het interieur. Dit kan met aanwezige meubels en accessoires, maar soms is het ook raadzaam om nieuwe meubels en woonaccessoires toe te voegen aan je bestaande interieur, bijv. om meer eenheid te creëeren.
Bij het stylen van een interieur wordt gekeken naar verschillende aspecten:
* de aanwezige (vooral ook karakteristieke) elementen van de woning;
* naar de mogelijkheden voor het gebruiken van de aanwezige meubels;
* naar een optimale verlichting;
* naar de combinaties van kleurnuances (contrasten moeten niet te groot zijn);
* naar de toepassing van woonaccessoires;
*eventueel naar de mogelijkheid om er nieuwe elementen aan toe te voegen.

Veel mensen hebben een interieur dat bestaat uit een mix van oude en nieuwe onderdelen. Als er voldoende onderlinge samenhang is aangebracht, kan dit resulteren in een mooi en persoonlijk interieur. Is deze samenhang er niet, dan kan het interieur rommelig overkomen. Een mooi en persoonlijk interieur ontstaat door goed te letten op kleuren, vormen en materialen die door de meubels en woonaccessoires met elkaar worden verbonden.

Iedereen heeft wel één of meer favoriete kleuren, hier kun je tijdens het stylen rekening mee houden door de meubels en/of woonaccessoires in die kleuren neer te zetten. Ook een wand is diezelfde kleur kan een aanvulling zijn op de sfeer in het interieur. Hierbij geldt wel dat hoe minder verschillende kleuren je gebruikt, hoe rustiger je interieur oogt. Dat is ook de reden dat je beter een aantal tinten of nuances van één bepaalde kleur kunt gebruiken.Soms heb je bepaalde woonstijlen die je enorm aanspreken en wilt verwerken in je woning, denk bijv. aan design, klassiek of, de meest favoriete woonstijl in Nederland; een landelijke woonstijl. Het is raadzaam om, voor je begint met stylen, al deze elementen voor jezelf op een rijtje te zetten zodat je tot een plan kunt komen. Een zeer handig hulpmiddel hierbij is het maken van een moodboard. Wil je meer tips en inspiratie over landelijk wonen, kijk dan hier.

Heb je dit eenmaal gedaan, dan zal blijken dat het stylen van je interieur niet altijd een financiële aderlating hoeft te betekenen, maar dat je soms met hele kleine aanpassingen een geweldig groots resultaat kunt behalen. Kijk voor sfeervolle en betaalbare landelijke woonaccessoires eens in onze webwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails