dinsdag 11 september 2012

Woontrends 2012 / 2013 najaar / winter

De 'r' zit weer in de maand en dat betekent dat de zomerse woonaccessoires langzamerhand weer opgeruimd kunnen worden en plaats zullen maken voor woondecoraties met een wat warmere uitstraling. Ieder jaar worden er voor zowel voorjaar als najaar een aantal nieuwe trendstijlen ontwikkeld, zo ook dus voor het komende najaar. De volgende trends zullen we het komende seizoen veel te zien krijgen in de woonwinkel en uiteraard ook in de woonwebwinkel:

Etnisch chique:
Bij deze trend moet je denken aan een stijlvolle, beetje klassieke sfeer. Veel natuurlijke materialen in kleuren als donkergroen, verschillende zwarttinten, chocoladebruin en petrolblauw.
Voorbeelden hiervan zijn o.a. een schitterende lantaarn van etnisch hout, een petrolblauwe klok, een mooie lantaarn van oud hout, of een chique klassieke fotolijst.

Go green:
Deze stijl valt het best te omschrijven als een eco- en secondhand look. Veel robuuste materialen; verweerd, hergebruikt of brocante. De kleuren binnen deze stijl zijn vooral koele en warme groentinten met rood als een accentkleur. Gebruikte materialen zijn o.a. metaal, hout, zink en glas (oude spuitflessen bijv., binnenkort verkrijgbaar in de webwinkel).
Voorbeelden hiervan zijn o.a. een stoere boekenkast van gepatineerd metaal van Jeanne d'Arc Living, een metalen klembord, een prachtig verweerde spiegel, of een stoere sloophouten mangelbak van Braxton. Wil je daarnaast ook nog gebruik maken van een rode accentkleur, dan is deze robuuste metalen sleutelkast in de vorm van een Engelse telefooncel daar super geschikt voor.

Pretty autumn pastels:
Deze derde trendstijl bestaat, zoals de naam al weergeeft, hoofdzakelijk uit zachte pasteltinten. Als je veel pasteltinten in je interieur gebruikt, krijg je al snel een mierzoet geheel. Om dit te doorbreken kun je de pasteltinten heel goed combineren met neutrale grijze woonaccessoires als bijv. een prachtige grote grijze pot en vul deze dan bijv. met pastelkleurige (kunst-) bloesemtakken, een metalen barok lantaarn en plaats hier een pastelkleurige kaars in of een grijze houten bak met 6 vakken en vul deze met accessoires in pasteltinten.

Cheerful colours:
Deze trend weerspiegelt een bonte verzameling van allerlei felle kleuren. Om je interieur voor wat betreft kleur niet al te bont te maken, zou je kunnen overwegen om een paar tinten van één kleur te gebruiken of te kiezen voor één bepaald dessin. Voorbeelden van deze stijl zijn o.a. een kussenhoes 40x40 'red roses' die te combineren is met de kussenhoes 50x50 'red roses', een groene bloempot van Serax, een dienblad met fleurig geel en blauw een een sleutelkast in lavendelblauw.

Door verschillende woonaccessoires in je interieur te veranderen, kun je gemakkelijk en relatief goedkoop van woonstijl wijzigen. Pak je liever alles rigoureus aan en wil je ook de meubels veranderen, denk dan eens aan een hot item van tegenwoordig, recyclen; geef bijv. een oude ladenkast een nieuwe look door deze in een andere (felle) kleur te verven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails