woensdag 10 juni 2015

Genieten in de tuin - een beetje in Franse sferen

Als je het over francofielen hebt, dan slaat dat helemaal op mijn man en mijzelf. Zodra we ook maar enigszins kunnen, zijn we te vinden Frankrijk. Tegenwoordig zonder de kids, want die hebben Frankrijk zo onderhand wel gezien; zij gaan liever met hun vrienden naar Spanje.

Bij ons terras staan om die reden ook een aantal mediterrane planten, zoals olijfbomen (nou ja, eigenlijk boompjes), een palm, een druif (geeft heerlijke pitloze rode druiven, jammie!) en natuurlijk mag de heerlijk geurende lavendel niet ontbreken. Zo kun je toch de Franse geuren en smaken opsnuiven terwijl je gewoon op je terrasje in Siddeburen zit :-) Helaas is het niet warm genoeg voor de olijven om echt goede vruchten te kunnen geven - er komen wel héle kleine olijfjes aan, maar die worden helaas niet groot en niet rijp genoeg om lekker van te kunnen smullen. Gelukkig is er altijd nog een supermarkt in de buurt die ze wel voor ons heeft.
En dan gaat er op een heerlijk zonnige dag toch niets boven een lekkere gekoelde rosé met wat stokbrood en bruschetta om ons nòg meer in Frankrijk te wanen. We moeten nog een poosje wachten tot we weer in de Provence of aan de Côte d'Azur zijn, dan genieten we nu alvast maar van de voorpret! Heerlijk toch?!

Alvast een fijne zomer gewenst!

Marjolein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails