dinsdag 14 augustus 2012

Geurzakjes lavendel maken en kuipplanten in bloei


Gisteravond eerst maar ‘ns de lavendel gesnoeid. Geen vervelend klusje. Even daarvoor had ik de rozenperken gewied; het zou verboden moeten zijn voor onkruid om tussen de rozen te groeien! Het resultaat mag er zijn, het ziet er allemaal weer picobello uit, maar vraag niet hoeveel doorns ik in m’n handen en over m’n armen heb gevoeld….

Vandaag is het zowaar alweer heerlijk zonnig weer buiten. Dat zie je meteen terug in de tuin, alles staat in volle bloei; de rozen en de bougainvillea, prachtig! In het zuiden van Frankrijk zijn het enorme bossen waar je zelfs hele hagen van ziet, dat zal hier niet zo gauw het geval zijn. Toch lijkt het heel erg mooi, zo’n klein stukje Frankrijk in m’n eigen tuin.


Zelfs aan de olijfboom zitten hele kleine olijfjes. Helaas is het klimaat in Nederland niet toereikend om de olijfjes tot mooie grote olijven laten groeien, maar toch geniet ik van die superkleine vruchtjes. Voor echte, eetbare olijven zullen we nog steeds naar de winkel moeten vrees ik…


Weer even naar de gesnoeide lavendel; ik had alle lavendeltakjes al op tafel gelegd om ze nu te sorteren op lengte.
Zeker als je wat meer lavendelstruiken hebt, is het erg leuk om er iets decoratiefs mee te doen. Van de lavendeltakken met een redelijke lengte maak ik graag bosjes die ik omwikkel met raffia en dan ophang ik badkamer en toilet. Deze ruimtes ruiken nu helemaal naar lavendel, heerlijk!
Van de kleine stukjes die overblijven maak ik geurzakjes. Ik heb nog een stapel oude witte lakens liggen die vanwege scheuren of slijtage niet meer worden gebruikt. Omdat je voor geurzakjes geen grote stukken stof nodig hebt, zijn de lakens ideaal om hiervoor te gebruiken. Je kunt de zakjes eventueel oppimpen met borduurwerk of sjabloneer ze met een textielstift (naderhand niet vergeten te fixeren).

2 opmerkingen:

 1. Gisteren hier de lavendel ook gesnoeid, wat ruikt dat toch heerlijk, hé!

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is heel wat mee te doen!
  Ook op mijn blogpost vandaag besteed ik aandacht aan kuipplanten:
  http://zilvervis.net/2013/01/08/buitenkruid-voor-een-druilerige-januari/

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails