donderdag 12 juli 2012

Zomer 2012 - bloemenpracht


De éénjarige plantjes in onze bloembakken doen hun best om elkaar de loef af te steken in wie er het meest uitbundig bloeit, en wat lijkt het mooi! Voorgaande jaren hadden we altijd één soort zomerbloeier in de bloembakken: petunia's of geraniums. We hebben dit jaar gewoon 'ns van alles door elkaar gepoot en het resultaat mag er toch zijn...


De ene soort heeft een opgaande groei, de andere (vooral de petunia's) hangen wat meer over de bakken. Dit geeft een mooi nonchalant geheel. Ook de kleuren hebben we dit jaar voor het eerst door elkaar gehusseld, voorgaande jaren hadden we de bakken allemaal keurig in éénzelfde kleur maar daar zijn we nu dus ook van afgeweken.Alleen het zomerzonnetje mist nog; die laat het op het moment toch wel flink afweten. Overdag grijsgrauwe luchten van de bewolking en dat niet alleen. De ene fikse regenbui is nog niet afgelopen of een andere kondigt zich al weer aan. Zeer groeizaam weer voor ons nieuwe gazon, maar toch minder 'groeizaam' voor mijn humeur...Ook het kleinste terras is inmiddels al helemaal afgewerkt en zomerklaar; fleurige petunia op tafel gezet (we noemen het 'ons kleine terras', maar eigenlijk is het voor wat betreft de afmetingen de naam 'terras' niet waardig). Het tuinsetje staat een beetje in een nis, lekker in de luwte. Met name 's morgens kun je hier heerlijk van de ochtendzon genieten (moet 'ie wel schijnen natuurlijk...) en 's avonds zitten we er vaak nog even met een glaasje wijn. Ik zal maar zo denken, mocht het het zonnetje het toch winnen van de wolken en de regen, dan zijn wij er helemaal klaar voor!

Wat voor weer het ook wordt, ik wens iedereen bij deze alvast een hele fijne zomervakantie toe!

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke bloemenpracht....ik kan daar heel erg van genieten. Het weer is idd niet echt bevorderlijk voor het humeur, de tuin geniet echter met volle teugen!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je Pietrik! De tuin geniet idd met volle teugen en daar geniet ik dan zelf ook wel weer van hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails