woensdag 30 mei 2012

Zomerse styling met oranje woonaccessoires

Wat gaat de tijd toch snel; het is al een maand geleden dat ik voor het laatst van me heb laten 'horen'. We zijn heel druk bezig geweest in de tuin. De oprit is verlegd, het gazon is opnieuw ingezaaid en we hebben her en der wat kleur aangebracht in de vorm van bloembakken gevuld met éénjarige plantjes. De afgelopen week was het heerlijk weer en hebben we, naast de laatste karweitjes om de puntjes op de i te krijgen, uiteraard ook volop genoten van de zon.Verder zijn onze Engelse rozen (gelukkkig) voor het overgrote deel weer uitgebot en zitten vol knoppen die zo onderhand op springen staan. Net als de pioenrozen overigens. Prachtig om te zien hoe de natuur zich toch weer heeft hersteld van de strenge vorst van de afgelopen winter. We hadden er een hard hoofd in dat een behoorlijk aantal rozen het niet zou redden, maar daarin hebben we gelukkig geen gelijk gekregen.

Ook op het terras zijn de rieten manden weer gevuld met éénjarigen. Heerlijk, al die kleurenpracht. Ook de olijfboom, de palm en de andere mediterrane planten hebben hun plek weer gekregen bij het terras. In de olijfboom zitten weer behoorlijk wat bloemknoppen; jammer dat het klimaat hier niet warm genoeg is om olijfjes aan de boom te krijgen. Dan halen we ze maar weer uit de supermarkt, lekker! Ik vind het heerlijk om 's avonds met een glaasje rode wijn, wat olijven of wat Franse kaas na te genieten van een zomerse dag.

Nu het weer wat frisser wordt, krijg ik toch de kriebels om het ook in huis wat 'zomerser' te laten lijken. Normaal gesproken zijn natureltinten bij mij in huis de favoriete kleuren, maar zo af en toe heb ik zin om 'ns even lekker uit te pakken en te knallen met felle kleuren. Deze zomer is, naast geel en turquoise, oranje dè kleur.


Omdat ik nu niet het type ben dat meteen maar woonaccessoires in allerlei felle kleuren ga kopen (zoals ik al geschreven had blijven natureltinten bij mij toch favoriet), is het wel leuk om goedkopere accessoires in de vorm van kaarsen en waxinelichtjes in felle tinten aan te schaffen. Hiermee kun je toch lekker knallen en kun je ze met je bestaande woonaccessoires combineren.


Zelf had ik in het verleden al ooit 'ns (in een wilde bui) een oranje bloempot gekocht, heb deze gevuld met een oranje viooltje en op mijn witte theekastje in de serre gezet. Daarbij een glazen windlicht iets gevuld met speelzand en er een knaloranje kaars in gezet. Het zand geeft voor mijn gevoel iets weer van het strand, lekker zomers. Een halve sinaasappel (een fraai kunststof exemplaar) en een feloranje gerbera (ook al zo kunstig gemaakt...) benadrukken het 'oranje'-geheel.
De beide glazen voorraadpotten (binnenkort verkrijgbaar in de webwinkel) zijn ideaal om te vullen met kleurrijke accessoires. Het kleine exemplaar is gevuld met (ja, alweer van die kunstige) sinaasappelschijfjes, oranje waxinelichtjes en wijnkurken. Voor de grote pot had ik niet genoeg oranje accessoires meer voorhanden; de ene helft is met schelpen gevuld (geeft toch ook een lekker zomers gevoel) en omdat ik toch nog wilde spelen met wat kleur heb ik een shawl in oranjetinten uit mijn kledingkast gepakt en die in de pot gedrapeerd....Al met al vind ik het resultaat best geslaagd. Vraag me niet hoe lang de 'oranjetafel' er zal staan, want mezelf kennende zal dat niet van erg lange duur zijn...
Tot die tijd ga ik er eerst maar 'ns van genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails