dinsdag 13 maart 2012

Halbank en brocante woonaccessoires opgeknapt en gerestyled

Afgelopen keer heb ik geschreven dat ik mijn halbank onder handen zou nemen. Inmiddels is de bank al helemaal opgeknapt en oogt 'ie weer heerlijk fris en bijna als nieuw! Vóór de behandeling zag de bank er vrij donker uit (gebeitst in kersen kleur).Omdat ik de entree en onze serre een frisse landelijke uitstraling wil geven, heb ik de halbank behandeld met een afbijtmiddel (Alabastine). Het spul stinkt behoorlijk, maar is wel enorm effectief. Even in laten trekken en daarna kun je met een spatel de oude beitslaag er gemakkelijk afkrabben. Natuurlijk ben je dan nog niet klaar, want er blijven uiteraard altijd restjes beits achter in hoeken en naden waar je niet zo gemakkelijk bij kunt komen.Na een aantal keren flink schuren heeft de halbank uiteindelijk toch het beoogde resultaat gekregen. De bank heeft nu een lekker licht kleurtje en oogt weer heerlijk fris.De halbank is inmiddels gerestyled met frisse, witte woonaccessoires: 2 brocante kandelaars en een sfeervolle lamp. De kandelaars had ik jaren geleden in een brocantewinkel in Frankrijk gekocht; deze waren oorspronkelijk ook donkerbruin van kleur. Ook de kandelaars zijn gerestyled, ik heb ze eerst goed vetvrij gemaakt. Daarna met een kaars de randjes ingesmeerd die ik later weer opgeschuurd wilde laten terugkomen. Ondertussen mat witte verf gekocht en de kandelaars voorzien van een likje verf. Goed laten drogen en daarna het ingesmeerde kaarsvet weer verwijderd (afgeschuurd) waardoor de donkerbruine ondergrond op sommige plaatsen weer tevoorschijn komt en de kandelaars daardoor een nóg doorleefder uitstraling krijgen.
Om de landelijke stijl door te trekken, heb ik de entree verder gestyled met nieuwe woonaccessoires; een stoere ladder, een prachtige kruik, een rattan paraplumand en een krans aan een wandhaak.
De entree is wat mij betreft verder klaar, nu verder in de serre. De grote tafel en het televisiemeubel zijn (nu nog) donker van kleur, maar ook deze meubelstukken zullen er aan moeten gaan geloven. Dat resultaat volgt nog...

2 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat ziet dat er gezellig uit zeg! Mooi gedaan met dat bankje, hoor! Je zult er vast erg van genieten (en je gasten ook!)

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Voorlopig ben ik er inderdaad zeer tevreden mee en geniet ik er ook echt van...

   Groetjes, Marjolein

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails