woensdag 4 december 2013

Kerst 2013 - tips om je interieur sfeervol in te richten voor de kerst

Gezellig weer, de kerstdagen staan weer voor de deur. Bijna iedereen versiert het huis en probeert het op die manier zo sfeervol mogelijk in te richten. Sfeervol kan voor iedereen een verschillend begrip zijn; de één vind een boom genoeg, bij de ander wordt geen ruimte onbenut gelaten om te versieren. Hoe creëer je nou een sfeervol interieur, zonder hierbij overdadig te werk te gaan of juist net te karig te zijn waardoor het net niet die warmte en gezelligheid uitstraalt waar je toch naar op zoek was.

Kerstmis is bij uitstek een familiefeest. Samen met vrienden en/of familie genieten in een interieur waarin je je helemaal thuis voelt. Zorg voor een gezellig gedekte kersttafel met mooie schalen, kommen, borden en voorraadpotten.


Voor wat betreft je interieur is het volgen van je eigen smaak qua woonstijl het belangrijkste. Kijk wat past binnen jouw budget en binnen de mogelijkheden die jouw interieur biedt. Denk hierbij bijv. aan sfeerhoekjes met groepjes windlichten, kransen aan de wand, een dienblad op tafel met veel kandelaars en kaarsen erop, kerstgroen op de sidetable of op de schouw.
Ga voor echte sfeer; probeer voor zover mogelijk, de kerststukken en kerstkransen zelf te maken. Op die manier kun je het groen aan jouw budget aan passen en aankleden met kerstaccessoires die bij jouw persoonlijke woonstijl aansluiten. Zo kun je een persoonlijk tintje geven aan een krans door er een 'familiekrans' van te maken; hang er kleine fotolijstjes aan, met daarin de foto's van jouw familieleden.
Sfeervolle kerstversieringen op je (eet-)tafel kun je heel eenvoudig maken door kleine stenen bakjes te bekleden met mos of ander groen en hierop kleine (armeluiszilveren) kerstballetjes op te leggen.


Volg voor wat betreft de kleurstelling ook de kleuren die passen bij jouw interieur. Heb jij jouw interieur in een landelijke woonstijl ingericht, probeer dan de kerststyling ook in die woonstijl aan te passen. Dit kun je doen door het gebruik van natuurlijke materialen, denk hierbij aan rattan, hout, vilt, takken etc. Voor een stijlvol en een ietwat meer chique interieur kun je werken met wit en zilver. Hou je meer van een Scandinavische woonstijl ga dan voor rood en wit. Heb je nog kerstballen van voorgaande jaren in heel andere kleuren? Geen probleem; met spuitverf kun je ze in iedere gewenste kleur spuiten en heb je er nog jaren plezier van - leuk én voordelig.

Ben je de tradidionele kerstboom een beetje beu, maak dan eens zelf een kerstboom. Neem een grote bloempot, vul deze met zand en zet hier een grote, grillig gevormde tak in. Verf de pot in de kleur die bij jouw interieur past en verf eventueel zelfs de tak in diezelfde kleur. Neem een aantal mooie linten, bevestig hier kerstballen, harten of andere accessoires aan en hang deze dan op verschillende plaatsen in de tak. Zo maak je zelf een originele en budgetvriendelijke kerst tak/-boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails