dinsdag 13 maart 2012

Halbank en brocante woonaccessoires opgeknapt en gerestyled

Afgelopen keer heb ik geschreven dat ik mijn halbank onder handen zou nemen. Inmiddels is de bank al helemaal opgeknapt en oogt 'ie weer heerlijk fris en bijna als nieuw! Vóór de behandeling zag de bank er vrij donker uit (gebeitst in kersen kleur).Omdat ik de entree en onze serre een frisse landelijke uitstraling wil geven, heb ik de halbank behandeld met een afbijtmiddel (Alabastine). Het spul stinkt behoorlijk, maar is wel enorm effectief. Even in laten trekken en daarna kun je met een spatel de oude beitslaag er gemakkelijk afkrabben. Natuurlijk ben je dan nog niet klaar, want er blijven uiteraard altijd restjes beits achter in hoeken en naden waar je niet zo gemakkelijk bij kunt komen.Na een aantal keren flink schuren heeft de halbank uiteindelijk toch het beoogde resultaat gekregen. De bank heeft nu een lekker licht kleurtje en oogt weer heerlijk fris.De halbank is inmiddels gerestyled met frisse, witte woonaccessoires: 2 brocante kandelaars en een sfeervolle lamp. De kandelaars had ik jaren geleden in een brocantewinkel in Frankrijk gekocht; deze waren oorspronkelijk ook donkerbruin van kleur. Ook de kandelaars zijn gerestyled, ik heb ze eerst goed vetvrij gemaakt. Daarna met een kaars de randjes ingesmeerd die ik later weer opgeschuurd wilde laten terugkomen. Ondertussen mat witte verf gekocht en de kandelaars voorzien van een likje verf. Goed laten drogen en daarna het ingesmeerde kaarsvet weer verwijderd (afgeschuurd) waardoor de donkerbruine ondergrond op sommige plaatsen weer tevoorschijn komt en de kandelaars daardoor een nóg doorleefder uitstraling krijgen.
Om de landelijke stijl door te trekken, heb ik de entree verder gestyled met nieuwe woonaccessoires; een stoere ladder, een prachtige kruik, een rattan paraplumand en een krans aan een wandhaak.
De entree is wat mij betreft verder klaar, nu verder in de serre. De grote tafel en het televisiemeubel zijn (nu nog) donker van kleur, maar ook deze meubelstukken zullen er aan moeten gaan geloven. Dat resultaat volgt nog...

donderdag 1 maart 2012

Landelijke woonstijl en dus ook landelijke woonaccessoires veruit favoriet in

Uit onderzoek is gebleken dat de landelijke woonstijl nog steeds veruit de favoriete woonstijl is in Nederland. “Niet verwonderlijk: met steekwoorden als gemoedelijk, comfortabel, royaal, romantisch, natuurlijk, geborgen en uitnodigend verwarmt de landelijke woonstijl menig hart. De landelijke woonstijl kenmerkt zich in een soort leefbare nonchalance, het mag een beetje ‘on-af’ ogen” (bron: Moviq).


De landelijke woonstijl is ook mijn favoriete woonstijl, maar als je bekend bent met mijn webshop zal dat niet echt als een verrassing komen. De meeste woonaccessoires en meubels passen perfect in de landelijke woonstijl.
Bij ons thuis heb ik de kamers ingericht met een klassiek tintje, maar dat gaat dit voorjaar ook veranderen. De woonkamer blijft overigens landelijk klassiek ingericht, maar de serre en de entree krijgen een landelijke inrichting. De meubels die er nu staan zijn voorzien van een beits in kersenkleur, maar die zullen er dit voorjaar aan moeten gaan geloven; ik ga ze behandelen met een speciaal afbijtmiddel (nogal agressief, vandaar dat ik dit niet binnenshuis ga doen) om de beits te verwijderen. De nieuwe verflaag schuur ik naderhand licht op, zodat de meubels een mooi doorleefd uiterlijk krijgen. Tegen de tijd dat het weer het toelaat, ga ik ermee aan de slag en zal ik van de bewerking en het resultaat een aantal foto’s laten zien.


Verder zijn het vooral de kleuren en de materialen die gaan veranderen, uiteraard gepaard met een aantal nieuwe woonaccessoires en lampen. De kleuren die passen bij een landelijke woonstijl zijn m.n. wat meer natureltinten; gebroken wit, witgrijs, grijstinten en natuurlijk de warme houtkleur (bijv. sloophout). Bij voorkeur alles in één kleur, maar dan wel aangebracht in diverse tinten. De kleuren komen ook weer terug in de materialen: sloophout, jute, rattan, katoen en linnen. Mooie kussens, grote rattan manden, sloophouten accessoires; zoals ik al eerder schreef, het resultaat volgt.

Van mij mag het zonnetje meteen gaan schijnen, want m’n handen jeuken om aan de slag te gaan, maar…. aangezien het buiten nog steeds grauw en wat mistig oogt wordt mijn geduld nog eventjes op de proef gesteld.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails